Βράβευση Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) 2013 | Νέα

Press Releases

Βράβευση_Εξαίρετης_Πανεπιστημιακής_Διδασκαλίας__ει
09.12.2013

Βράβευση Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) 2013

Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19.00, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρία Ευθυμίου. Το έργο της τιμωμένης θα παρουσιάσει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ι.Θ. Παπαδημητρίου.

Μετά την απονομή του βραβείου, θα ακολουθήσει ομιλία της κ. Μαρίας Ευθυμίου με θέμα:

«Η Ιστορία ως ατραπός διεξόδου σε καιρούς αδιεξόδων».

Η Μαρία Ευθυμίου διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Ως προσφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προς το ευρύτερο κοινό, από επταετίας, διδάσκει κύκλους Ιστορίας σε Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, κέντρα απεξάρτησης και φυλακές της χώρας. Μέχρι στιγμής, έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 15.000 άτομα.

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι τρία χρόνια από τη θέσπιση του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας που είναι ο μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και την αφοσίωση ακαδημαϊκών δασκάλων στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)θέσπισε αυτό το Βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη των ερευνητών του και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Β. Ξανθόπουλου και Σ. Πνευματικού. Και οι δύο τουςυπήρξαν λαμπροί επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, που χάθηκαν άδικα το 1990.

Η επιλογή του βραβευομένου γίνεται από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων, που αντιπροσωπεύουν όλες τις κύριες γνωστικές περιοχές της Επιστήμης. Ο βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.

Βιογραφικό Σημείωμα Μαρίας Δ. Ευθυμίου

Ιστορικό Βραβείου

Μέλη Επιτροπής Βραβείου

Για περαιτέρω πληροφορίες:
Μαυραντώνη Καλλιρόη
Γραμματεία Επιτροπής Βραβείου Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού
Τηλ.: 2810391509
Email: kalliroi@admin.forth.gr