Ερευνητικά Επιτεύγματα
Στο ΙΤΕ δυο νέες χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας
Σημαντικές επιχορηγήσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, ERC Starting Grants, συνολικού ποσού περίπου 3 εκ. ευρώ, έλαβαν οι μεταδιδακτορικές ερευνήτριες Δρ. Άννα (Γκάννα) Σιντορένκο και Δρ. Κωνσταντίνα Κάλφα, οι οποίες θα υλοποιήσουν την έρευνά τους στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 494 έργα που χρηματοδοτήθηκαν, τα συγκεκριμένα δύο είναι τα μοναδικά που ήρθαν στην Ελλάδα.
Διεθνής επιστημονική συνεργασία αποκαλύπτει πώς η διαλειμματική δίαιτα ρυθμίζει τη γήρανση μέσω της αυτοφαγίας
Πρόσφατη έρευνα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και στα Πανεπιστήμια Paris Cité της Γαλλίας και Graz της Αυστρίας, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature Cell Biology, αποκαλύπτει...
Νέα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν τη σχέση της αναπαραγωγικής ικανότητας με την απόκριση στο μιτοχονδριακό στρες
Πρόσφατη έρευνα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του ΙΤΕ και στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύονται στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Cell Reports, αποκαλύπτουν ότι τα γαμετικά κύτταρα επηρεάζουν την ικανότητα των σωματικών ιστών να αποκρίνονται σε στρες που προκαλείται από μη αναδιπλωμένες μιτοχονδριακές πρωτεΐνες.
Ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης τιμάται με το Αριστείο Μποδοσάκη για την εξαιρετική συνεισφορά του στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες
Ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης ξεχώρισε ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου Ελλήνων επιστημόνων, από τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του κόσμου.
Ερευνητές του ΙΤΕ ταυτοποιούν τους 18 εκτελεσθέντες αμάχους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από το Άδελε Ρεθύμνου
Τα ευρήματα πρωτοποριακής, σε εθνικό επίπεδο, έρευνας που διεξήχθη από το Εργαστήριο Παλαιογονιδιωματικής και Εξελικτικής Γενετικής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), για την ταυτοποίηση 18 αμάχων κατοίκων του χωριού Άδελε (Ρέθυμνο) που εκτελέστηκαν στις 2 Ιουνίου του 1941.
Νέα μελέτη στο Nature Cities αποκαλύπτει: Οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες κινδυνεύουν από τη θερμική καταπόνηση στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις
Μια νέα μελέτη, υπό τoν συντονισμό του Πολυτεχνείου του Βερολίνου (TU Berlin), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ρίχνει φως στη σοβαρή περιβαλλοντική αδικία που σχετίζεται με τη θερμική καταπόνηση σε 14 μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Ο Γαλαξίας μας είναι ένας τεράστιος μαγνήτης που για πρώτη φορά χαρτογραφείται σε 3 διαστάσεις
Χάρη σε νέες εξελιγμένες τεχνικές, διαστημικές αποστολές και νέα όργανα παρατήρησης, η Αστρονομία έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή όπου, όχι μόνο η θέση στον ουρανό, αλλά και η απόσταση όλων των ουρανίων σωμάτων από εμάς μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια.
Νέους Ορίζοντες ανοίγει η Βιοπληροφορική στην έρευνα των Βιοεπιστημών
Με τη συμβολή επιστημόνων του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Έλληνες ερευνητές από το ΙΤΕ, το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Harvard ανακαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για τη λειτουργία των βλαστικών κυττάρων του εντέρου
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο υψηλής εμβέλειας περιοδικό Nature Communications. Επικεφαλής της έρευνας είναι η μεταδιδακτορική ερευνήτρια Δρ. Ζωή Βενέτη του ΙΤΕ-ΙΜΒΒ και ο καθηγητής Αριστείδης Ηλιόπουλος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Χρηματοδότηση για τον Ερευνητή του ΙΤΕ-ΙΜΒB Δρ. Παναγιώτη Ν. Μόσχου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC)
Ο Παναγιώτης Ν. Μόσχου, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, επελέγη για χρηματοδότηση από το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) Consolidator Grant.
Σελίδες:123456789 | Επόμενη >