Διεθνές Συνέδριο "10th IFAC Conference on Foundations of System Biology in Engineering" FOSBE2024, 8-11 Σεπτεμβρίου 2024 | Νέα

Εκδηλώσεις

Διεθνές_Συνέδριο_"10th_IFAC_Conference_on_Foundati
08.09.2024 - 11.09.2024
08:00

Διεθνές Συνέδριο "10th IFAC Conference on Foundations of System Biology in Engineering" FOSBE2024, 8-11 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου «10th IFAC Conference on Foundations of System Biology in Engineering», με ακρωνύμιο FOSBE 2024, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου DIVANI CORFU PALACE στην Κέρκυρα, από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου, 2024.

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι η Δρ. Μαρία Κλάπα, Διευθύντρια Ερευνών του ΙΕΧΜΗ. Η σειρά συνεδρίων FOSBE είναι αφιερωμένη στη χρήση της μηχανικής των συστημάτων, της μαθηματικής μοντελοποίησης, των αρχών και προσεγγίσεων των διαδικασιών και του αυτόματου ελέγχου στη βιολογία. Ο διεπιστημονικός τομέας της Συστημικής Βιολογίας έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας υπολογιστικές μεθοδολογίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων και της μηχανικής μάθησης, για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων σε πολλούς τομείς βιολογικών εφαρμογών. Οι τεχνολογικές εξελίξεις αξιοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση και επιτρέπουν την απόκτηση μεγάλων ποσοτήτων μετρήσεων από βιοσυστήματα πολλαπλής κλίμακας, που κυμαίνονται από συγκροτήματα βιοαντιδραστήρων μεγάλης κλίμακας έως μεμονωμένα κύτταρα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε αυτά τα τεχνικά πεδία και τους τομείς εφαρμογής καθώς επίσης και τα μέσα εκπαίδευσης μιας νέας γενιάς ερευνητών με τις κατάλληλες δεξιότητες για να προσφέρουν σε αυτό το διεπιστημονικό περιβάλλον. Παράλληλα θα διετευνηθούν και οι τρόποι για διεθνή συνεργασία και οι ευκαιρίες χρηματοδότησης για την υποστήριξη αυτών των εξελίξεων από τη βασική έως την εφαρμοσμένη έρευνα.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, προφορικές και αναρτημένες εργασίες, ενώ οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι επιστήμονες - ερευνητές διεθνώς αναγνωρισμένοι και υψηλού κύρους.