Η ερευνήτρια του ΙΜΒΒ Παναγιώτα Ποϊράζη θα εκπροσωπήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας στο Meeting of the New Champions 2014 του World Economic Forum | Νέα

Press Releases

Η_ερευνήτρια_του_ΙΜΒΒ_Παναγιώτα_Ποϊράζη_θα_εκπροσω
31.07.2014

Η ερευνήτρια του ΙΜΒΒ Παναγιώτα Ποϊράζη θα εκπροσωπήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας στο Meeting of the New Champions 2014 του World Economic Forum

Η Παναγιώτα Ποϊράζη, Διευθύντρια Ερευνών και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιολογίας (www.dendrites.gr) του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΜΒΒ-ΙΤΕ)  επιλέχθηκε, μαζί με τρεις ακόμα κατόχους ERC χρηματοδοτήσεων, για να εκπροσωπήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) στην ετήσια διοργάνωση του World Economic Forum «The Annual Meeting of New Champions» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα (Tianjin) στις 10-12 Σεπτεμβρίου 2014. Η Δρ. Ποϊράζη θα συμμετέχει ως «Νέος Επιστήμονας 2014» συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του ERC, Καθηγητή Jean-Pierre Bourguignon και τον Prof. Dr Sierd, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ERC.

To Annual Meeting of New Champions αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο οικονομικό γεγονός στην Ασία. Γνωστό και ως το «Θερινό Νταβός», το συνέδριο δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη δυναμικών και γρήγορα αναπτυσσόμενων πολυεθνικών εταιριών καθώς και κυβερνητικών εκπροσώπων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, ακαδημαϊκών και πολιτών.

Το πρόγραμμα «Νέων Επιστημόνων» αποτελείται από 40 εξαιρετικούς επιστήμονες κάτω των 40 ετών που επιλέγονται από το World Economic Forum για να συμμετέχουν στο πλευρό επιχειρηματιών και πολιτικών ηγετών στο Annual Meeting of the New Champions στην Κίνα. Οι επιστήμονες αυτοί προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, εκπροσωπώντας μια μεγάλη γκάμα επιστημονικών πεδίων, για να συνεισφέρουν στη συνάντηση μέσω των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων και ιδεών, μεταφέροντας τις πιο σύγχρονες τάσεις από διάφορα επιστημονικά πεδία.

Η Δρ. Ποϊράζη είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιολογίας του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ (www.dendrites.gr). Έχει πρωτοποριακή συνεισφορά στα ερευνητικά πεδία της μοντελοποίησης εγκεφαλικών διαδικασιών και της βιοπληροφορικής. Για τα επιστημονικά της επιτεύγματα έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία: το βραβείο F.S. Grodin για εξαιρετική έρευνα, το βραβείο Νέων Ερευνητών του EΜΒΟ, δύο Marie Curie υποτροφίες, το βραβείο Νέων Ερευνητών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC Starting Grant) και το Κυπριακό βραβείο Νέων Ερευνητών «Μανώλης Χριστοφίδης». Είναι μέλος του Academia NET: Expert Database of Outstanding Female Scientists and Scholars.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ERCPressRelease

WEF Annual Meeting for New Champions

www.dendrites.gr