EIC Accelerator: Εκδήλωση στην Πάτρα για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης | Νέα

Εκδηλώσεις

EIC_Accelerator:_Εκδήλωση_στην_Πάτρα_για_τις_ευκαι
09.07.2024 - 09.07.2024
14:00

EIC Accelerator: Εκδήλωση στην Πάτρα για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής του ευρωπαϊκού προγράμματος πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία “Ορίζοντας Ευρώπη”, σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: “EIC Accelerator: Ευκαιρίες χρηματοδότησης, διαδικασίες και υποστήριξη”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, από τις 14:00 έως τις 18:00, στην αίθουσα συνεδριακού του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ-ΙΤΕ).

Συνδιοργανωτές

Κεντρικοί Ομιλητές

  • Δρ. Κωνσταντίνος Βαβέκης – Διευθυντής Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ
  • Ανδρέας Λυμπέρης – Head of Sector EIC Accelerator E03, EISMEA
  • Δρ. Μαρία-Χριστίνα Χειμωνίδη – Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ
  • Δρ. Αχιλλέας Μπάρλας – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ
  • Δρ. Ιωάννης Κορτίδης – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ
  • Μάρκος Κοντιζάς – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ
  • Δρ. Ιωάννα Ζεργιώτη – PhosPrint

Στόχοι της Εκδήλωσης:

Η εκδήλωση απευθύνεται σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, καθώς και σε start-ups και spin-offs που επιθυμούν να καταθέσουν την πρότασή τους στο ανταγωνιστικό χρηματοδοτικό εργαλείο EIC Accelerator. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η καθοδήγηση των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τις διαδικασίες υποβολής προτάσεων και την υποστήριξη που παρέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αναλυτικά:

  • Παρουσίαση του χρηματοδοτικού εργαλείου EIC Accelerator από τον Ανδρέα Λυμπέρη, Head of Sector EIC Accelerator E03, EISMEA, με εξειδικευμένες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές.
  • Εργαλείο Pre Accelerator για χώρες Widening, που θα παρουσιαστεί από τη Δρ. Μαρία-Χριστίνα Χειμωνίδη, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που προσφέρει για τις συγκεκριμένες χώρες στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα.
  • Υποστήριξη Επιχειρήσεων με την παρουσίαση των υπηρεσιών του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του Enterprise Europe Network, καθώς και πρακτικές πληροφορίες από τον Δρ. Αχιλλέα Μπάρλα.
  • Άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης και Εθνικά Προγράμματα Χρηματοδότησης, με αναλυτική παρουσίαση των διαθέσιμων εργαλείων και των προγραμμάτων που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από τους Δρ. Ιωάννη Κορτίδη και Μάρκο Κοντιζά αντίστοιχα.
  • Επιτυχημένες περιπτώσεις EIC Accelerator, όπου η Δρ. Ιωάννα Ζεργιώτη θα μοιραστεί την εμπειρία της εταιρείας PhosPrint, αναδεικνύοντας τα οφέλη και τις προκλήσεις της συμμετοχής.

Κάλεσμα σε Ερευνητές και Εταιρείες:

Η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τις ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις και τους ερευνητές να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει το EIC Accelerator, να ανταλλάξουν ιδέες και να δικτυωθούν με κορυφαίους ειδικούς του χώρου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στον παρακάτω σύνδεσμο: Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή ΕΔΩ

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που προσφέρει το EIC Accelerator για τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη της καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις.